Behandlingar

Välkomna! Öppet för tidsbokning enligt överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post 0431-311 674 info@bastadfysio.se Online bokning: http://bastadfysio.bokadirekt.se Hitta hit

Smärta

Smärta kan bero på olika saker, till exempel att man har skadat sig eller att man har en sjukdom som orsakar smärta.

Akut eller Kronisk smärta

Orsakerna att söka till fysioterapin kan vara ryggsmärtor, ischiassmärta, diskbuktning, diskbråck, spinal stenos, nack- och axelsmärtor, bröstryggsbesvär, smärta i arm och handled, domningar i fingrarna, huvudvärk/migrän, yrsel, bäckensmärtor, höftproblem, knä, ankel och fotsmärtor, idrottsrelaterade och belastningsrelaterade besvär etc.

Smärta är kroppens varningssignal

Att det gör ont är kroppens skyddsreflex som varnar oss för att någonting inte är som det ska i kroppen och varnar oss för att vi skulle kunna reagera. Att mäta hur intensivt vi känner smärta är omöjligt för att det hur vi känner smärtan är objektivt. Det finns många olika smärttillstånd som kan drabbas dig.

Akut smärta

Akut smärta beskrivs en hastig, nytillkommen negativ smärtupplevelse.

Kronisk smärta

Långvarig smärta är smärta som pågår mer än tre månader. Den kan bland annat bero på skador eller sjukdomar i leder, nerver och muskler. Reumatism, nervskador och fibromyalgi är exempel på orsaker till långvarig smärta.

pageImage

Diagnostik

-

Diagnosen baseras på anamnesen och den kliniska undersökningen. Tekniska undersökningar ( tex. röntgen, MR och CT ) är bra att använda vid misstanke om allvarlig sjukdom eller inför eventuella kirurgiska ingrepp. Det är viktigt för oss att komma fram till en preciserad diagnos efter anamnes och klinisk undersökning.

Fysioterapi konsultation 30 min (moms 0%)
Fysioterapi konsultation 40 min (moms 0%)
Fysioterapi konsultation 45 min (moms 0%)
Fysioterapi konsultation 60 min (moms 0%)

pageImage

Rehabilitering

Med nacke och ryggsmärta är det viktigt att träna upp de djupa muskulaturen men även göra avslappnings och rörlighetsövningar.

Fysioterapi 30 min (moms 0%)
Fysioterapi 40 min (moms 0%)
Fysioterapi 60 min (moms 0%)
Laserterapi 1-3 områden 30 min, KLASS III (moms 0%)
High Power Laserterapi 1-3 områden 30 min, KLASS IV (moms 0%)
Stötvågsbehandling 30 min (moms 0%)
pageImage

Manuell Behandling

Ibland kan det vara bra att få snabbare behandling som lindrar din smärta eller i förebyggande syftet ta massage. Vi jobbar med OMI inriktning (Internationell Ortopedisk Medicin).

Massage 30 min
Massage 50 min
Massage 60 min
Massage 90 min
pageImage

Båstad Fysio

0431-311 674

Korrödsvägen 9, 269 38, Båstad